editor

Kosten uitvaart

Vragen en antwoorden No Comment

Wanneer je de kosten uitvaart graag wil weten is het verstandig om eens van te voren de kosten te berekenen. Wat veel mensen niet beseffen is dat de kosten van een uitvaart afhankelijk zijn van je eigen persoonlijke wensen. Wist u bijvoorbeeld dat een eenvoudige uitvaart al gauw zo’n 5000 euro kost en dat de kosten soms wel op kunnen lopen tot zo’n 8000 euro?

Er is voor een uitvaart ontzettend veel mogelijk, maar het zijn de persoonlijke wensen die de uiteindelijke kosten van de uitvaart bepalen. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie. Bij een begrafenis moet je bijvoorbeeld denken aan de kosten voor een grafsteen, grafrechten en grafonderhoud. Bij een crematie kunt u vaak enkel kiezen voor een urn of verstrooiing.

Persoonlijke wensen en uitvaartkosten

Bij het regelen van een uitvaart komt nu eenmaal veel kijken, want het is niet alleen de plechtigheid zelf. Er zijn ook veel bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan het tarief van een uitvaartverzorger, maar ook de andere kosten zoals;

  • opbaring
  • kist
  • rouwauto en eventuele volgauto’s
  • condoleance
  • rouwkaarten en/of een rouwadvertentie

Verder kunt u bijvoorbeeld kiezen voor standaard of een uitgebreidere catering voor de gasten of een bijzonder thema voor de uitvaart, om deze nog persoonlijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *